T.C. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Kümelenmemizi Ziyaret Etti

Ekleme Tarihi 18.09.2024

T.C. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu OSTİM’i ziyaret etti. OSTİM OSB Yönetimi ve OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi Yönetimiyle Sektörel İstişare Toplantısında bir araya gelen Bakan Memişoğlu, tıbbi cihaz sektör sorunları ve çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Medikal sanayinin sorunlarının çözümüne yönelik sektörle birlikte hareket etmenin önemine dikkat çeken Bakan, üreticilere her zaman gereken desteği vermeye devam edeceklerini vurguladı.
Toplantıya, Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Başkanı Dr. Asım Hocaoğlu ve Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan da katıldı.
OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, savunma sanayii alnındaki başrılarda Savunma Sanayii Başkanlığının rolüne işaret ederek sağlık sektöründe de benzer anlayışla çalışmanın gerekliliğini vurguladı.
OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkanı Fatin Dağçınar, hazırladıkları 21 maddelik sorun ve çözüm önerilerini sundu.
Sayın Bakanımıza sektörümüze, kümelenmemize ve sektörel ihtiyaçlarımıza gösterdiği ilgiden ve kıymetli ziyaretlerinden ötürü teşekkür eder, bundan sonraki süreçte de çözüm önerilerimize yönelik çalışmalarımızın devamını temenni ederiz.
Küme olarak sektörde üzerimize düşen görev ve sorumlulukları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra özveriyle yerine getirmeye devam edeceğiz.

İlgili Görseller