Tayvan & Türkiye Tıbbi Cihaz Buluşması Ve B2B Etkinliğine Katıldık

Ekleme Tarihi 24.10.2023

Ulusal Chiao Tung Üniversitesi, Sanayi Hızlandırıcı ve Patent Stratejisi Merkezi ve KOSGEB iş birliğinde organize edilen Tayvan & Türkiye Tıbbi Cihazlar Buluşması 24 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Tayvan ve Türkiye arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen etkinlikte OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatin Dağçınar bir sunum gerçekleştirdi.

KOSGEB AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkan V. Murat Şükrü SOYKAN ve KOBİ Uzmanı EMRE GÜRLEYİK açılış konuşmalarının ardından keynote speaker olarak söz alan Fatin Dağçınar Türkiye medikal sektörü ve medikal teknoloji alanındaki çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Dağçınar, medikal sektöründe Türkiye’nin öne çıktığı alanları belirterek, Türkiye-Tayvan arasındaki ticaret potansiyelinin arttırılabileceğini vurguladı.

Wiltrom firmasından Kıdemlı İş Geliştirme Yöneticisi Hoiwe Yiu Tayvan’daki ticari durum ve tıbbi cihazdaki inovatif gelişmelere ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Türkiye-Tayvan Ticaret Odası Başkanı Bayan Chia-Lan Chang, Türkiye pazarında yatırım yapmanın avantajlarına ilişkin bilgi verdi. Tayvan Türk Kültür Derneği Başkanı Tao Tien Hsiung, Türkiye-Tayvan arasındaki kültürel benzerliklerin fazlalığına işaret ederek iş yapma kolaylığından bahsetti. 

Sunumların ardından konuşmacıların katılımıyla gerçekleştirilen panelde, katılımcıların soruları yanıtlandı.