Ekleme Tarihi 9.03.2021
Saadet Partisi Genel Başkanı daha sonra OSTİM OSB Yönetimi tarafından ağırlandı. Buradaki ziyaretinde 7 farklı sektördeki kümelenme çalışmalarını dinleyen Temel Karamollaoğlu, Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi (ARUS) üyesi, Bozankaya A.Ş. tarafından üretilen Türkiye’nin ilk yüzde yüz elektrikli yerli metrobüsünü de inceledi.
Saadet Partisi Genel Başkanı, ziyaret sonunda şu değerlendirmelerde bulundu:
“OSTİM’de üniversiteyi de birlikte görmekten büyük memnuniyet duydum. Bizim zihnimizde Türkiye’nin kalkınması, önündeki karşılaşacağı problemleri özellikle teknoloji sahasında çözebilmesi için sanayi ve üniversitenin iş birliğine ihtiyacı var diye düşünüyordum. Bunun en güzel örneğini burada gördük. OSTİM Teknik Üniversitesinde çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Bu işlerin daha hızlı yürümesi, daha başarılı olabilmesi için buralara ciddi kaynak tahsisine ihtiyaç var. Bir de yöneticilerin, burada gayret gösteren kardeşlerimizin ufuklarına paralel bir ufka sahip olmaları gerekir ki onların önünü açsınlar. Yoksa basit formalitelerle hevesi olan, gayret göstermek isteyen insanların önü kesilirse o zaman Türkiye’de hiçbir şey yapılmaz.
OSTİM’e bu gelişimizde de Orhan Bey’le beraber, farklı sahalarda gayret gösteren müteşebbisleri bir araya getirerek havuzlar oluşturarak çalışmaların daha mükemmel hale gelebilmesi, aynı sahada çalışan, aynı sahanın farklı bölümlerinde faaliyet gösteren sanayicilerin birbirleri ile istişare eder hale gelebilmeleri; bu, Türkiye’nin çağ atlayabilmesi için yapması icap eden en önemli çabalardan bir tanesi. Ben, Orhan Bey’i tebrik ediyorum çünkü bunu OSTİM bazında değil; Ankara bazında, hatta Türkiye bazında bir numune oluşturmuş.
Kümelere övgü
Türkiye’de her yerde farklı kesimlerde çaba sarf eden, bir şeyler üretmeye çalışan insanlar var ama ya birileri ile rakip oldukları için bir araya gelmek istemiyorlar veya birbirlerinden haberleri yok; kendi ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağı, onu bilmiyorlar. Buradaki çabayla gördüm ki hem Türkiye’miz için hem yurt dışı ile olan irtibatta, hem de Türkiye’de aynı sahada gayret gösteren, aynı sahanın farklı bölümlerinde gayret gösteren sanayiciler bir araya getiriliyor. Verimliliği artırıyor bu, üretimi artırıyor. Türkiye’de faaliyet gösteren bütün sanayicilerin koordinasyonunu sağlayacak bir çalışma. Orhan Bey’i tebrik ediyorum. Bunun örneğini OSTİM çapında ele almış, ortaya koymuş, bunu biraz daha genişletmiş. Neredeyse girmedikleri saha yok. Bunu görünce burada da şunun farkına vardık ki; kendi sahasında ‘deli’ olan yani mevcut sınırlarını zorlayan beyinlere ihtiyaç var. Onu da bulmaya çalışıyorlar. Allah yar ve yardımcıları olsun. Çok teşekkür ediyorum. Tebrik ediyorum, beni ümitlendirdiler.”