Ekleme Tarihi 19.06.2013
OSTİM OSB Yönetim binası seminer salonunda tüm gün süren Ulasal Bilgi Bankası Veri Girişi Eğitimi vermiştir
Ülkemizde sağlık sektörü ile ilişkili olan tarafların ortak kaynak ve paylaşım platformu Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası (TİTUBB)’ndaki yenilikler Tıbbi Cihaz Değerlendirme ve Kayıt Şube Müdürü Ersen Ünsal tarafından OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi üyelerine anlatıldı. Ünsal, geçerlilik süresi dolan ürünlere ait belgelerin güncellenmeden satış yapılamayacağını söyledi.
OSTİM kümelerinin üye firmalarına yönelik eğitim faaliyetleri devam ediyor. Medikal Sanayi Kümelenmesi, tedarik koordinasyonunun sağlandığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası’ndaki son gelişmelerin paylaşıldığı Ulusal Bilgi Bankası Veri Girişi Eğitimi gerçekleştirdi.
Tıbbi Cihaz Değerlendirme ve Kayıt Şube Müdürü Ersen Ünsal tarafından verilen eğitimde yenilenen UBB sisteminde veri girişlerinin nasıl yapılacağı, cihazların sertifikasyonlarının teslimi ve bu süreçte nelere dikkat edilmesi gerektiğini özetlendi. Firmalara önemli bir hatırlatmada bulunan Ünsal, firma belgeleri ve ürün içeriklerinin en kısa zamanda, doğru şekilde yenilenmesinin beklendiğini belirtti. Ersen Ünsal, "TİTUBB yazılımının taşınması işlemlerinden dolayı; belge güncelleme işlemlerine 31.05.2013 tarihine kadar süre uzatımı verilmişti. Belge geçerlilik süresi dolan ürünlerin satışının yapılabilmesi için alım yapacak idarelere güncel belgeleri gösterilmesi gerekiyor. Aksi takdirde kayıtları yenilenmeyen ürünlerin Türkiye Cumhuriyeti’nde satışına izin verilmemektedir." dedi.
Kısaca TİTUBB: Sağlıkta Yeniden Yapılanma adı altında özetlenen; sağlık hizmetinde performansı, hizmetin verimliliğini, kalitesinin ölçülebilirliğini ve denetlenebilirliğini öngören çalışmalar çerçevesinde, ilaç, tıbbi sarf malzemesi ve tıbbi cihazların satın alınması, stok yönetimi, fatura edilmesi gibi temel tıbbi malzeme yönetimi süreçlerinin etkin ve verimli bir şekilde yönetilebilmesinde ihtiyaç olan enformasyon sistemlerinin kurulabilmesi amacıyla geliştirildi. 2006 yılında başlayan çalışmalar neticesinde TİTUBB ile versiyonu 2007 sonunda aktif olarak kayıtlara başladı. 2008 yılı Sağlık Uygulama Tebliği’ne konan bir madde ile SGK geri ödeme kapsamına giren tıbbi cihazlardan TİTUBB kaydı bulunmayanların bedellerinin ödenmeyeceğini bildirildi.