Belarus Cumhuriyeti Heyeti OSTİM Ziyareti

Ekleme Tarihi 4.10.2024

Belarus Cumhuriyeti ve Ankara Büyükelçi Victor Rybak ve beraberindeki Grodno Serbest Ekonomik Bölgesi yöneticileri OSTİM’i ziyaret etti.
OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ve kümelenme yöneticileriyle bir araya gelen Belarus Heyeti, Türkiye ve Belarus arasındaki ticaret hacmi ve yatırımların artırılması konusunda iş birliği imkanları hakkında görüş alışverişinde bulundu.
İki ülke arasındaki ticaret hacminin 2023 yılında 1 milyar 900 milyon dolara yükseldiğine dikkat çeken Büyükelçi Victor Rybak, “Kazakistan Astana’da gerçekleştirilen zirvede Cumhurbaşkanlarımızı iki ülke ticaret hacmi hedefini 3 milyar dolar olarak belirledi. Grodno Serbest Ekonomi Bölgesi ve diğer şehirlerimizde OSTİM’li iş insanlarını görmeyi çok arzularız. İş birliklerinin gerçekleşmesi için Türk firmalarına elimizden gelen her desteği sağlayacağız.”
OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı ORHAN AYDIN, Belarus ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin 3 milyar dolar seviyesine çıkarılması hedefini vurgulayarak, “İş birliklerinin içini doldurmak için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız bu konuda OSTİM olarak doğru bir çözüm ortağıyız. Dünyanın iyiliği için Türkiye ve Belarus iş birliğine bu iş birliğinin gelişmesi için de OSTİM'e ihtiyaç var. Grodno Serbest Ekonomi Bölgesi’ndeki fırsatları kümelenmelerimize tanıtacağız. Ayrıca OSTİM olarak Belarsu’ta bir teknopark ve üniversite ile iş birliğimizi geliştirmek isteriz. Bu sayede iki ülke arasındaki teknoloji aktarımlarında da önemli bir arayüz olabilir.” mesajını verdi.
OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem ARICI, OSTİM Global Türk Klasteri Direksiyası tarafından Özbekistan’da inşaa edilen Özbek-Türk Organize Sanayi Bölgesi hakkında heyete bilgi vererek, Belarusta’da benzer çalışmaları hayata geçirmeye hazır olduklarını kaydetti.
OSTİM OSB Dış Ticaret Koordinatörlüğü Koordinatörü Esma Akyüz, OSTİM’in çalışmaları ve potansiyel iş birliği çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Ziyarete, Grodno Serbest Ekonomi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Dmitry Rozhkov, Başkan Yardımcısı Ruslan Kizelevich, Belarus Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Vladimir Tkachik ve Müsteşar İlya Kapitan eşlik etti.

Toplantının ardından heyet ile birlikte firma ziyaretleri yapıldı. OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi üyesi Mixta Medikal firması ziyaret edildi ve heyet firma hakkında detaylı bilgiler aldı.

İlgili Görseller