Endonezya Ticaret Heyeti Kapsamında İki İş Birliği Protokolü İmzalandı

Added Date 12.03.2024

Endonezya Ticaret Heyeti programı açılışında, OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkanı Fatin Dağçınar, Endonezya Sağlık Bakanlığı Ürün & Hizmet Alım Bürosu Yöneticisi Zulvia Dwi Kurnaini ve Jakarta Ticaret Başmüşaviri Erkan Kiper’in konuşmalarının ardından ASPAKI ve GAKESLAB ile imza töreni gerçekleştirildi.

Fatin Dağçınar gerçekleştirdiği konuşmasında, Endonezya nüfusunun büyüklüğü ve sağlık hizmetlerine olan talebin artması, Endonezya'nın medikal sektörünün önemli bir potansiyel barındırdığının altını çizmiştir. Endonezya'nın medikal sektörünün 2,5 milyar doların üzerinde bir büyüklüğe ulaştığını ve Türkiye ile gerçekleştirilecek iş birlikleri ile sektörün ileri taşınabileceğini altını çizdi.

Endonezya’nın eşitsizlik sorununun altını çizen Zulvia Dwi Kurnaini, bu konuya yönelik olarak geliştirilen Endonezya Sağlık Sistemlerinin Güçlendirilmesi Projesi’ne ilişkin bilgi verdi. Endonezya’da sağlık hizmetlerinin toplumun her kesiminin erişebileceği şekilde güçlendirilmesine yönelik çalışmaları aktardı.

Türkiye ile Endonezya arasındaki diplomatik ilişkilerin 75 yıl öncesine dayandığının altını çizen Cakarta Ticaret Başmüşaviri Erkan Kiper, Endonezya ve Türkiye’nin ihracatta öne çıktığı sektörlerin altını çizdi. İki ülke arasında medikal cihaz alanında ve sağlık sektöründe kurulacak iş birliklerine destek sağlamaktan memnuniyet duyacaklarının altını çizdi.

 

 

ASPAKI İle İş Birliği Protokolü

 

Endonezya Tıbbi Cihaz Üreticileri Birliği (ASPAKI) ile Endonezya Ticaret Heyeti sürecinde irtibat kurulmuş ve heyet öncesinde online bir toplantı gerçekleştirilmiştir. 1998 yılında kurulan ASPAKI, tıbbi cihaz üreticilerinin yetkinliğe dayalı tıbbi cihaz endüstrisi işlerini geliştirmek için çalışmaktadır. 

 

İmzalanan iş birliği protokolü ile iki ülkenin tıbbi cihaz alanında bir arada çalışması ve karşılıklı saha ziyareti ve heyet organizasyonlarının devamlılığı amaçlanmaktadır.

 

 

GAKESLAB İle İş Birliği Protokolü

Gakeslab Endonezya, Endonezya'daki Tıbbi ve Laboratuvar Ekipman Şirketi Organizasyonları Birliğidir. 1046 aktif üyesi bulunan dernekle, OSTİM Medikal Kümelenmesi firmalarının Endonezya’daki distribütör ağının genişletilmesi hedeflenmektedir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Images